روح الله مومن نسب، از تحليل گران ارشد فضاي مجازي از دستاوردهاي انقلاب اسلامي در زمينه نرم افزاري و سخت افزاري مي گويد:


دوران ارتباط فضاي آي تي با ايميل و وبلاگ آغاز شد که ايران توانست سرويس هاي ايميلي و سرويس ارائه وبلاگ داخلي را از همان ابتدا آغاز کند. اين مهم تاجايي پيش رفت که گوگل در طلب خريد يکي از سرويس هاي وبلاگ ايراني بود.


ايران توانست بعضي محصولات را حتي زودتر از نمونه هاي خارجي وارد بازار کند. اما با قوانين و شکايات اين پيشتازي يا کند شد يا از حرکت ايستاد. نه ماه قبل از اينکه فيسبوک عرضه شود يک شبکه اجتماعي ايراني در فضاي اينترنت ايفاي نقش مي کرد. و در سال هشتاد و شش که هنوز تلگرام و وايبر نبودند، پيام رسان هاي بومي در حال فعاليت بودند. برخي به اشتباه تصور مي کنند که اين پيام رسان هاي ايراني تازه شروع به کار کرده اند، اما نرم افزار ديالوگ همزمان با وي چت عرضه شده بود که دو ميليون و پانصد کاربر فعال داشت. پيام رسان هاي داخلي داراي برنامه نويسي بسيار پيچيده توسط متخصصان داخلي هستند، حتي يک پيام رسان بومي اخيرا موفق به طراحي رمزنگاري براي فعاليت خود شده است. هم اکنون موتور هاي جستجوي ايراني داراي خدمات با کيفيت و متنوع تري نسبت به نمومه هاي خارجي هستند.


در برابر دستاوردهاي مشهور فضاي آي تي دنيا نمونه هاي بومي با کيفيت داريم به عنوان مثال: نرم افزار جملک در برابر توييتر، نقشه خوان پارسي جو  به جاي نقشه خوان هاي خارجي که مورد استفاده تاکسي ياب ها هستند، در حوزه مسير ياب ها دال و سپهر، در حوزه آنتي ويروس پادويش داراي بسياري از استانداردهاي بين المللي است، اشتراک گذار ويدئويي آپارات، کتاب رسان هاي پاتوق کتاب،  بازار کتاب و طاقچه و در زمينه پخش زنده اينترنتي نرم افزار لحظه نگار را داريم. همه اينها جز بازيگران قدرتمند فضاي آي تي ايران مي باشند.


امروز شرکت هاي خارجي و آمريکايي با جوانان ايراني در تهران تماس مي گيرند و سفارش ساخت بازي به آنها مي دهند، در حالي که مسئولين توجه لازم به اين استعداد ها را ندارند. براي باگ گيري نرم افزار هاي بزرگ دنيا از جوانان ايراني کمک خواسته مي شود. حتي ما يکي از بزرگترين گردهمايي هاي برنامه نويسي جهان را در ايران داريم.


ايران توانسته است کاربران اينترنت را از دو ميليون نفر به شصت و شش ميليون نفر برساند. و اين يعني در صورت حمايت لازم زمينه اشتغال براي بسياري از قشر هاي مردم مي توان فراهم کرد. از نظر من ايران توانسته است در هفت لايه مخابراتي توان مناسب را کسب کند به طوري که امروز سيستم عامل و روتر در ايران توليد مي شود.


از: پايگاه سديد


زيست؛ بازار زندگي ايراني…

از قدرت نرم افزاري ايران چه مي دانيد؟

مي ,ايراني ,نرم ,فضاي ,رسان ,افزار ,رسان هاي ,نرم افزار ,پيام رسان ,هاي خارجي ,فضاي آي

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


GilanLanguagegroup وبلاگ آموزش مجازی پایه سوم ابتدایی - کیهان طه پور frektalebarant mab-life بادرود رسانه مشاوره تضمینی کنکور99-کنکور تضمینی indianets keltiperca jaleb15 watervacuum